Volg ons via:   |    0546 - 575 550

Domotica

 

Domotica verhoogt de kwaliteit van leven en wonen

De letterlijke betekenis van domotica is huisautomatisering. Met behulp van technieken worden allerlei handelingen geautomatiseerd met het doel de kwaliteit van leven, wonen en werken te verbeteren. Domotica zorgt voor meer comfort, veiligheid en energiebesparing in een woning of gebouw. Voor zowel bedrijven, zorginstellingen, als particulieren levert Paauwe Installaties geavanceerde domoticasystemen.

 

Brede toepassing van domotica

Door de verbeterde technieken worden domoticasystemen steeds geavanceerder. Eenvoudig kunt u de temperatuur regelen in elk vertrek op ieder moment van de dag. Zo kunt u instellen dat ’s morgens de badkamer in uw woning of de kantoorruimte behaaglijk warm is of zonneschermen kunnen automatisch worden neergelaten en opgetrokken. Dit zijn voorbeelden van het verhogen van comfort, maar ook voor het verhogen van veiligheid kent domotica vele toepassingen. Denkt u bijvoorbeeld aan inbraakbeveiliging, buitensensoren, rook- en brandbeveiliging en beveiligingscamera’s.

 

Domotica in de zorg

In zorginstellingen worden domoticasystemen steeds meer toegepast. Voor diverse zorginstellingen heeft Paauwe Installaties domoticasystemen geïnstalleerd.  De voordelen zijn legio. Zo kan op afstand contact gemaakt worden met de cliënt, noodoproepen kunnen worden gedaan, sensoren die signaleren of iemand naar bed gaat of de ruimte verlaat. Met domotica kan de zorginstelling betere zorg verlenen en sneller contact maken met de cliënt.

 

Met domotica bespaart u energie

Domoticasystemen zorgen er voor dat u flink op uw energierekening kunt besparen. U kunt instellen dat als u uw huis of bedrijf verlaat dat alle lichten uitgaan en de verwarming automatisch naar de nachtstand schakelt, met één schakelaar kunnen alle lichten uitgeschakeld worden en deuren en ramen kunnen automatisch worden gesloten en geopend. Zo zijn er nog vele mogelijkheden om energie te besparen. Wilt u een deskundig advies en weten hoeveel u kunt besparen, neem dan contact op met Paauwe installaties.

Projecten
 
Nijwa Zwolle

Bij het nieuwbouw pand van Nijwa in Zwolle heeft Paauwe grotendeels van...

Lees meer
Vragen? Neem contact met ons op.